O cookies
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej o plikach cookies znajdziesz na stronie informacja o cookies.
Gmina Czchów Śliwkowy Konkurs Kulinarny w Czchowie
Gmina Gnojnik Gminne Dożynki w Gnojniku
Gmina Gródek nad Dunajcem Festyn Fasolowe Żniwa w Roztoce-Brzezinach
Gmina Iwkowa Smażenie powideł podczas pikniku Od ziarenka do wiejskiego rarytasu w Bacówce "Biały Jeleń" w Iwkowej
Gmina Czchów Śliwkowy Konkurs Kulinarny w Czchowie
Gmina Lipnica Murowana Dni Ziemi Lipnickiej .
Gmina Łososina Dolna Święto Kwitnących Sadów w Łososinie Dolnej.
Aktualności
Śliwkowe miejsca
Oferta warsztatowa
Śliwkowe Szkoły
Głos dla seniora
Marka Lokalna
Kontakt
Turystyka na Śliwkowym Szlaku
Dlaczego śliwka?
Na Śliwkowym Szlaku
Śliwka w liczbach
Produkt lokalny
Galeria turystyczna
Strefa turysty
Baza turystyczna
Dla aktywnych
Atrakcje przyrodnicze
Atrakcje kulturowe
Turystyka na Pogórzu
Przewodnik turystyczny – POGÓRZE AKTYWNIE
Mapy rowerowe
Trasy rowerowe
Produkty lokalne
Miejsca turystyczne
Filmy
Kalendarz Imprez Śliwkowych
Ciekawostki
Materiały promocyjne
NGO na Śliwkowym Szlaku
Strategia wolontariatu opracowana w ramach projektu "Między nami pokoleniami: Edukacja + Działanie = Rozwój"
Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Gminy Iwkowa
Stowarzyszenie "Wczoraj, Dziś, Jutro"
Stowarzyszenie Sportowo-Kulturalne "Michalczowa"
Stowarzyszenie na rzecz Dzieci z Upośledzeniem Umysłowym "W Stronę Tęczy"
Entuzjaści Uśmiechu Stowarzyszenie Pomocy Osobom Niepełnosprawnym
Aeroklub Podhalański
Stowarzyszenie "Wieś Naszych Marzeń"
Stowarzyszenie KORZENIE
Stowarzyszenie LIPNICZANIE
Fundacja ZIELONY ZAGONEK
Pierwsze posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej w ramach PAT
W dniu 19 sierpnia 2012 r. w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym w Borkowie odbyło się Pierwsze posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej.
W regulaminowym terminie do LGD „Białe Ługi” wpłynęło:
w kategorii „Śliwkowy specjał” 28 zgłoszeń od 22 podmiotów,
w kategorii „Śliwkowa impreza” 2 zgłoszenia od 2 podmiotów.
Podmioty, zgłaszające produkty zobowiązane były dostarczyć na posiedzenie Komisji Certyfikacyjnej:
w kategorii „Śliwkowy specjał” 10 porcji produktu do degustacji,
w kategorii „Lokalne imprezy” prezentację multimedialną.
Komisja Konkursowa w składzie:
Kinga Smółka – Przewodnicząca Komisji (LGD „Na Śliwkowym Szlaku”)
Božena Cervová – Członek Komisji (MAS Partnerstvo BACHUREŇ)
Witold Kowal – Członek Komisji (LGD „Białe Ługi”)
dokonała oceny wszystkich dostarczonych produktów i podjęła decyzję o przyznaniu 26 certyfikatów „Śliwkowego specjału” ora 2 certyfikatów „Śliwkowej imprezy”
PRZYZNANE CERTYFIKATY
Gospodarstwo agroturystyczne „Daleko od szosy” Elżbieta Osman za Cymes drobiowy ze śliwką oraz „Śledzie ze śliwką suszoną”
Gospodarstwo Agroturystyczne „Wiejski Raj” Piotr Jankowski za „Karczek Bacy ze śliwką”
Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Śliwowicę szydłowską”
Gospodarstwo agroturystyczne ekologiczne” „Gratka” Stanisław Gratka za „Powidła Śliwkowe”
Posiadłość agroturystyczna „Leśny Dworek” Ewa Ostrowska za „Schab po cisowksu”
Zespół Pałacowy Kurozwęki Sp. z. o. o. za „Schab ze śliwką”
Gospodarstwo Agroturystyczne „Korzyna” Małgorzata Pniewska za „Knedle
z Korzenna”
Leszek Chobot za „Figurki śliwkowe”
Pub „Szydło” Joanna Soboń za „Knedle Śliwkowe”
Gospodarstwo Agroturystyczne Teresa Michalska za „Kasza jęczmienną ze śliwką suszoną”
Gospodarstwo agroturystyczne Joanna Bania za „Rogaliki Aśki z powidłami śliwkowymi”
Ośrodek Wypoczynkowy „Lotnik” Sp. z. o. o. za „Karkówkę w sosie śliwkowym”
Zakład Masarski Henryka Zychowicz za „Pasztet świąteczny ze śliwką”
Restauracja Perła za „Bigos ze śliwką”
P.P.U.H. Paweł Chałoński za „Babeczki ze śliwką”, „Placek drożdżowy ze śliwką” oraz „Bułki drożdżowe ze śliwką”
Afor” sp. z. o. o. za „Aromatyczną śliwkę w boczku”
Pałac Łazienkowski Dariusz Chałoński za „Placek pleśniak”, „Kulkę drobiową” oraz „Pierogi ze śliwką
Gospodarstwo Agroturystyczne Katarzyna Panek za „Ciasto pijana Śliwka”
Zajazd Glinka za „Powidła”
Gospodarstwo Agroturystyczne Adam Wysocki za „Śliwkowe Śledzie”
Pizzeria LARY Korytnicka Barbara za „Pizzę śliwkową”
Gminny Ośrodek Kultury w Bogorii za „Spiżarnię Smaków”
Gminne Centrum Kultury w Szydłowie za „Święto Śliwki”
Wszystkim podmiotom serdecznie gratulujemy
Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku”
Wszystko o Stowarzyszeniu
Stowarzyszenie
Władze
Zarząd
Komisja Rewizyjna
Rada
Walne Zebranie Członków
Zespół ds. Monitoringu i Ewaluacji
Dokumenty
Regulamin świadczenia usług doradczych Stowarzyszenia Na Śliwkowym Szlaku
Lokalna Strategia Rozwoju
Statut
Regulamin Zarządu
Regulamin Rady
Regulamin Komisji Rewizyjnej
Regulamin Walnego Zebrania
Regulamin Biura
Deklaracje członkowskie
Rekomendacje
Ankieta
Składka członkowska (formularz)
Plany finansowe
Karta projektu
Zapytanie ofertowe
Polityka środowiskowa
Polityka zakupów
Umowa ramowa
Formularz zmian w LSR
Ankieta monitorująca
Kryteria wyboru operacji
Kryteria wyboru operacji
Kryteria wyboru grantobiorców
Procedura oceny i wyboru grantobiorców oraz oceny realizacji projektu grantowego Stowarzyszenia ''Na Śliwkowym Szlaku''
Procedura oceny i wyboru operacji w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach LSR objętego PROW 2014-2020" realizowanych przez podmioty inne niż LGD
Procedura oceny i wyboru operacji własnych LGD
PLAN KOMUNIKACJI
Zestawienie rzeczowo-finansowe
Informacja o sposobie wykorzystania środków finansowych
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
Plan szkoleń
Inne
Ewaluacja
Raport kontrolny
2023
2022
2021
2020
2019
Raport z ewaluacji zewnętrznej Stowarzyszenia
Staże w Stowarzyszeniu
Konkursy
Ogłoszone
Rozstrzygnięte
Harmonogram naborów
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2016
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2017
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2018
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2019
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2020
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2021
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2022
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2023
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2024
Projekty Stowarzyszenia
Fasola z Doliny Dunajca
Komercjalizacja produktu lokalnego
Szlak Węgierski
Wrota Pogórza
Ze sztuką na ty
JA, TY, ON: OBYWATEL – ROZWÓJ AKTYWNOŚCI SPOŁECZNEJ I OBYWATELSKIEJ MŁODZIEŻY
Polsko – słowackie spotkania Liderów
Szkolenia z udzielania pierwszej pomocy dla mieszkańców Gminy Iwkowa
Wschodnia Małopolska na Rowerze
PAT
Odpoczywaj, Chroń, Korzystaj
MIĘDZY NAMI POKOLENIAMI: EDUKACJA + DZIAŁANIE = ROZWÓJ
Społeczeństwo od kuchni – integracja międzypokoleniowa mieszkańców Śliwkowego Szlaku
Baju, baju o śliwkowym kraju, czyli edukacja społeczno- obywatelska przedszkolaków
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie LSR, w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana
jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Przewidywane wyniki operacji: Wdrożona LSR oraz zrealizowany Plan Komunikacji