22 października 2015 r tj. czwartek kilku przedstawicieli Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku”
uczestniczyło w wyjeździe studyjnym do LGD „Gościniec 4 Żywiołów”. Celem wyjazdu było
zapoznanie się z ideą inkubatora kuchennego. Uczestnicy wyjazdu zapoznali się z założeniami
powstania i funkcjonowania inkubatora kuchennego w PROW 2014-2020, procedurami
funkcjonowania oraz kosztami związanymi z wyposażeniem inkubatora a także zwiedzili kuchnie
produkcyjne w Świnnej Porębie i w Stroniu stanowiące element systemu inkubatora.
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Spotkanie organizowane przez Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej
w ramach działania 19 Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy Leader,
poddziałanie 19.1 Wsparcie przygotowawcze Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
|